Mit Møn, dit Møn – øen for alle

Møn er helt speciel. Med klintens hvide kridtklipper, enestående i Norden, og andre naturtyper, som kun kan ses på Møn. Med kalkmaleri- kirker og gravhøje i verdensklasse, en af Europas smukkeste parker og middelalderbyen Stege.

Møn er også et levende, nutidigt lokalsamfund. Med et mangfoldigt erhvervs- og kulturliv, og en aktiv befolkning, der har taget øens udvikling i egen hånd.

Møn er en af Danmarks førende turistdestinationer. Øen tiltrækker hundredtusinder af feriegæster, der kommer for at opleve Møns Klint, vild natur, outdoor-aktiviteter, kulturhistoriske attraktioner og Steges byliv.

Møn har en lang historie som turist- ø; klinten var besøgsmål allerede i 1700-tallet, og Liselund Slot fra 1793 er Danmarks første ’sommerhus’! Turisme er en folkesag på Møn. Det ytrer sig i snesevis af småvirksomheder indenfor overnatning, spisning, kunsthåndværk og lokale produkter. Det kommer også til udtryk i befolkningens positive indstilling til fortsat turismeudvikling.

Møn har i årevis været førende med udvikling af grøn og bæredygtig kvalitetsturisme. I 2017 blev Møn udnævnt til UNESCO Biosfæreområde.

UNESCO anerkendte Møns natur som verdensklasse og lokalsamfundets ønske om en udvikling i samspil med naturen.

Også ’Camønoen’ (Møns nye vandrerute) og Dark Sky-projektet vækker opsigt.

Disse projekter og Møns andre specialtilbud er indskrevet i konceptet for ’Sukkerfabrikken Møn’. Den nye ferieby skal leve op til Biosfæreprogrammet m.h.t. miljørigtigt byggeri og drift, og ’vise vej’ til bæredygtige oplevelser over hele øen.

Møn er fremtidens turist-ø i Sydøstdanmark. Med den nye ferieby får øen kapacitet til at modtage endnu flere gæster. Møn er et levende lokalsamfund, der byder ferieboligejere, ’stamgæster’ og alle andre velkommen som deltidsborgere.